Shoutbox for Drupal – en kort innføring

drupal-05

De som benytter seg av Drupal har også merket at man enkelt nå kan sette inn en shoutbox. Vi gir deg her en kort innføring i hvordan du benytter deg av tjenesten på best mulig måte. For de som ikke kjenner Drupal fra før, er dette en fleksibel plattform hvor enhver organisasjon raskt får kontakt med den digitale verden. Med plattformen kan man opprette og administrere web-innhold, samt gi leserne unike digitale opplevelser. Plattformen har gode løsninger også for deg som ønsker å benytte deg av en shoutbox.

Hvorfor benytte Drupal?

Drupal er først og fremst den mest brukte plattformen for web content management blant globale virksomheter, myndigheter, høyere utdanningsinstitusjoner og frivillige organisasjoner. Plattformen er fleksibel og svært skalerbar, noe som blant annet betyr at du kan publisere et innhold på flere språk og på tvers av flere landegrenser. Mange innenfor teknologibransjen mener at Drupal var med på å forvandle content management til den kraftige markedsføringskanalen det har blitt til i dag. Blant de som benytter seg av Drupal i dag er det verdt å nevne Det hvite hus i Washington, Tesla og TV-kanalen NBC. Det sier litt om hvor sikkert systemet faktisk er.

Den første utgaven av Shoutbox

Drupal lanserte sin første shoutbox i 2004. Mange sider kastet seg over tjenesten og snart hadde alt fra seilklubber til film- og spillsider egne fora og live chat-funksjoner. Den gang tok shoutboxen opp en hel side, men i dag kan man også enkelt legge den i margen på en nettside, og ha den i bakgrunnen mens man leser om noe annet. Drupals shoutbox blir brukt av mange som både bruker Drupal som plattform for hjemmesiden, men en shoutbox fra Drupal kan også benyttes gjennom andre plattformer, men da ikke WordPress som har egne.

Shoutbox fra Drupal

Shoutbox modulen gir deg en funksjon hvor besøkende raskt kan legge igjen korte meldinger til deg eller andre på siden din. Med Drupals Shoutbox 1 kunne brukere sende meldinger øyeblikkelig via software-programmet AJAX. For å oppdatere og se om noen hadde svart eller skrevet nye meldinger, måtte man trykke på en egen knapp for auto-refresh. Dette trenger man heldigvis ikke å gjøre lenger. Shoutbox har blitt dramatisk fornyet og forbedret med en 2.x-versjon. Nå kan man lage egne chat-grupper hvor man diskuterer og snakker om ulike temaer og alt skjer i sanntid, uten noen trykking for oppdateringer. Den nye versjonen har også en enkel integrasjon mellom shoutbox og userpoints. Det er populært å bruke hashtags som vi kjenner fra Twitter. Man kan også søke på ulike hashtags for å finne frem til hva som har blitt sagt om disse ordene tidligere.

Installering av Shoutbox fra Drupal

Drupal blir omtalt flere steder på nettet og det finnes enkle brukerveiledninger om hvordan du integrerer en shoutbox på siden din. Drupal tilbyr også egne nedlastinger som er oppdaterte på sine hjemmesider, både for profesjonelt bruk og for deg som har en hjemmeside eller en blogg som er en hobby. For om du ble redd for at til og med Det hvite hus bruker Drupal, så finnes det også gode løsninger for vanlige sider som ikke koster noe som helst.